Ondernemer Dahoe overhandigt posters aan minOWC als promotie noodzaak vaccinatie

02-07-2021

“Als bedrijf is het mijn eigen belang dat ik  mensen bewust maak van de noodzaak van vaccinatie”, meent ondernemer Nasser Dahoe. Hij heeft vandaag enkele posters overhandigd aan de OD- Ontwikkelings Dienst Danielle Rosario. Zij nam deze in ontvangst namens de Minster van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “Door de uitbraak van deze corona pandemie hebben vele kleine bedrijven zoals de mijne enorm te lijden gehad. In het begin had ik een poster gemaakt met de mohana regels maar ik merkte dat het niet hielp. Steeds meer mensen raakten besmet en nog meer overleden eraan. Toen kwam de mogelijkheid tot vaccineren en ik besloot mijn bijdrage te leveren eraan door op overheids kantoren en andere plekken posters te geven met daarop de tekst ‘ Ik ben gevaccineerd,jij toch ook?”, verteld Dahoe.

Hij geeft aan dat hij een goede vriend van hem is kwijt geraakt aan deze dodelijk ziekte en dat het hem enorm heeft geraakt. Dit heeft hem ook getriggerd om  meer te doen in de maatschappij om covid doden te voorkomen.” Elke dode is één te veel en is  vaak ontwrichting van een gezin. Er zijn nu zoveel plekken om te vaccineren. Je dient niet alleen jouw belang maar ook dat van je gezin. Mijn kind kan nog geen vaccinatie krijgen. Als ik ziek wordt en thuis ga, kan ik haar ernstig ziek maken”. Volgens Dahoe zou dat alleen al een reden genoeg moeten zjin , dat je anderen – je geliefden – wil beschermen.  Hij is ook blij dat andere bedrijven ook wat doen om hun bijdrage te leveren om de mogelijkheid tot vaccineren te ondersteunen.

 

Stimuleren om te vaccineren

“Ook wij ervaren de klappen van covid. We werken in ploegen. Er zijn mensen direct en indirect overleden aan de ziekte. Het is dus niet langer een ver van mijn bed show”, stelt Rosario. Daarom waardeert zij het initiatoief van Dahoe enorm. Een van de posters word direct opgehangen. “Hij heeft dit initiatief genomen om middels deze posters mensen op te roepen, te stimuleren om zich te laten vaccineren. We zijn ons ervan bewust dat het een persoonlijke keus is van elke individu. Maar  ervan uitgaande dat je toen je klein was, dat je zonder jouw medeweten bent gevaccineerd en je kon niet op school er zonder. Ik denk dat we er niet langer onderuit kunnen en dat je het ook op deze manier moet zien. Ga vaccineren zodat we het leven weer kunnen oppakken zonder vrees voor zware ziekte en zelfs mogelijke vroegtijdige dood” stelt de OD.