Bezoek leerlingen boven Suriname aan Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur

Bezoek leerlingen boven Suriname aan Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur

08-07-2019

De leerlingen van de dorpen Godo, Djumu en Bofokule brachten een bezoek aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De leerlingen kregen een warm ontvangst van Minister Lilian Ferrier, mw. Natascha Bennanon, mw. Velanti en andere vertegenwoordigers van het ministerie. Het bezoek werd afgelegd op woensdag 3 juli 2019 en is onderdeel van de Paramaribo City Tour.

De leerlingen kregen de gelegenheid vragen te stellen aan de minister. De onderwijswet en hoe wordt ik minister? waren enkele vragen. De minister gaf aan dat de onderwijswet dit jaar nog aan DNA wordt aangeboden ter behandeling. Verder zei de bewindsvrouwe dat het belangrijk is om aan lifelong learning te doen om jou dromen te realiseren. De groep leerde van de begeleider van de Paramaribo City Tour de kreet, welke de leerlingen vol overgave presenteerde: “Ik doe me best voor mezelf en maak iedereen trots...Barkie”. Ter afsluiting van het bezoek gaf de minister de leerlingen aan dat er voor het examenvak hoofdrekenen extra tijd wordt toegevoegd tijdens het examen.
De leerlingen gaven aan heel blij te zijn met de ontmoeting. Ook de leerkrachten maakten gebruik van de gelegeheid om enkele knelpunten met de minister te bespreken. De minister drukte de leerlingen op het hart zich 100% in te zetten voor het examen.