Ambassadeur Colombia brengt bezoek aan minister levens

Ambassadeur Colombia brengt bezoek aan minister levens

11-11-2021

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) Marie Levens heeft op woensdag 10 november 2021 bezoek gehad van de ambassadeur van Colombia mw. Martha Cecilia Pinilla-Perdomo. De meerwaarde van het bezoek van de ambassadeur is het aangaan van betrekkingen tussen Colombia en Suriname op het gebied van onderwijs.

Minister Levens heeft gesproken over mogelijke samenwerkingen tussen de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en andere hogere beroepsopleidingen met onderwijsinstellingen in Colombia.

De diplomaat heeft de minister aangeboden om Surinaamse deskundigen van AdeKUS af te vaardigen naar de Knowledge fair in Colombia, die in januari 2022 wordt gehouden. De bedoeling is dat deze deskundigen zullen netwerken met instituten van Colombia.

Minister Levens zegt in de toekomst graag een Colombiaanse expert te hebben die kennis en weet heeft over de verschillende onderwijs instellingen en vooral de uitwisseling voor Surinaamse studenten en leerkrachten van de Spaanse taal zal arrangeren.

De ambassadeur zal de volgende week presentaties houden op de universiteit en verschillende hbo-opleidingen om de studiemogelijkheden die Colombia voor Surinaamse studenten heeft bekend te maken.