O.S. Mastklimmenstraat kindvriendelijker na renovatie

O.S. Mastklimmenstraat kindvriendelijker na renovatie

04-09-2019

Op 25 augustus 2019 heeft minister Lilian Ferrier samen met de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams een rondleiding gekregen op de pas gerenoveerde O.S. Mastklimmenstraat. Met het doorkinppen van de lint door de minister en de ambassadeur is het geheel feestelijk afgesloten. De school werd in de periode van 19 tot en met 25 augustus 2019 gerenoveerd. Een team van South Dakota National Guard engineers en het Surinaams leger hebben gedurende die periode dagelijks hard gewerkt om alle toiletten, de lokalen en het plafond van de school aan te pakken. Daarnaast heeft de school ook een schilderbeurt gekregen. Dit binnen het partnership-program tussen het South Dakota National Guard engineers en het ministerie van Defensie in ons land.

Het schoolgebouw verkeerde reeds lang in een slechte conditie, en is volgens de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur al geruime tijd op de lijst van het ministerie om aangepakt te worden. Echter kon dat nog niet, vanwege de hoge begroting waarvoor het ministerie de middelen nog niet had. De minister is blij met het South Dakota team, de Amerikaanse ambassade en het Surinaams leger, die het met een relatief lage begroting hebben kunnen realiseren. Het ministerie van Onderwijs propageert kindvriendelijke scholen.

Mevrouw Leliendal, schoolleider op de O.S. Mastklimmenstraat zei dat met de renovatie van de school een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. De school kampte met lekkages, toiletten die het niet goed deden, en wateroverlast.  Zij hoopt dat het dak van de school gauw wordt aangepakt.

De ambassadeur wees op de grote betekenis die kleine projekten kunnen hebben voor de mens.

South Dakota National Guard engineers heeft eerder projekten uitgevoerd op scholen te Santodorp, Flora, Saramacca, Mayosteeg.